COMARCA
- Maials

La Fira de l'Oli Verd de Maials atrau 10.000 visitants i ven uns 11.000 litres d'oli

La cooperativa del Camp va organitzar durant els dos dies una jornada de portes obertes. A la imatge, un moment de la visita del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. Fot: Diputació de Lleida

Tot i la pluja, més de 10.000 persones s’han atansat a Maials aquest darrer cap de setmana -19 i 20 de novembre- en motiu de la catorzena Fira de l’Oli Verd de Maials. Es calcula que s’hi han venut uns 11.000 litres d’oli.

Ahir diumenge, el president de l’Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, va ser investit Amic de l’Oli. En el seu discurs va elogiar la cultura de l’oli i va animar a les persones a que visitin aquells municipis on s’hi mengi “pa, vi i oli”. Tot seguit, es va presentar la tercera edició del projecte Camins d’Or Líquid que tot just fa uns dies s’ha iniciat a Aspa i Maials.

Finalment, Villatoro va recórre el recinte firal per visitar cadascun dels expositors, acompanyat de l’alcalde David Masot. La cloenda va anar a càrrec de la delegada dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Cristina Bosch.

La XIV Fira de l’Oli Verd va ser inaugurada el dissabte pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, qui va remarcar el compromís d’aquesta institució per obrir canals de promoció económica, especialment en moments de dificultats econòmiques. “Finalment, el que ens ajudarà a sortir d’una situació complicada no és només l’avaluació d’austeritat, sinó la capacitat que tinguem de gestionar i generar economia, i per tant, en aquesta Fira de l’oli, i amb el sector agroalimentari de les comarques de Lleida, és imprescindible que estiguem al seu costat”, va explicar.

El poliesportiu va acollir una setantena d’expositors. Durant els dos dies del certamen es va celebrar un esmorzar de germanor a la Cooperativa així com una jornada de portes obertes per poder veure el procés d’elaboració de l'oli. Entre altres activitats, cal destacar també la Jornada Tècnica Intercomarcal de l'Olivera i Tast d’Oli Verge extra, a càrrec de Pilar Pardell; la cinquena Trobada Motorística, o una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida.

Tot i la sequera que ha patit la comarca en els darrers mesos i la crisi econòmica, els organitzadors han fet una valoració molt positiva del certamen.