COMARCA
- Les Borges Blanques

‘Primer raig’ de la Fira de l’oli 2012

Foto: Xavi Minguella

La XV Fira de l’Oli i la 49ª Fira de les Garrigues, que se celebrarà els dies 20, 21 i 22 de gener de 2012, aposta per l’agroturisme i els productes de qualitat de la comarca com són l’oli d’oliva verge extra, el vi i el pa de ronyó. Així ho ha manifestat aquest dimecres el president del Patronat Fira de les Garrigues i alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, en la presentació oficial del certamen, que ha consistit en una visita programada a diversos indrets destacats de la capital de l’oli entre ells, la cooperativa la Borgenca, l’agrobotiga de la Cooperativa Sant Isidre, el Centre de Descoberta de les Garrigues o l’Espai Macià on s'ha lliurat el premi a la guanyadora del cartell d’enguany, Noemí Villa. Finalment, un dinar degustació de productes típics de la comarca, amb una tertúlia sobre “la comunicació de la cultura de l’oli”, de la mà de Como Pomona, l’alter ego del periodista gastronòmic Rafa Gimena, ha reunit a la plana major de la premsa lleidatana i dels productors d’oli i autoritats de la comarca.

La Fira fa una clara aposta per la participació d’expositors que portin al recinte productes d’alta qualitat. En aquest sentit, el gerent de la Fira, Jordi Ribalta, ha destacat la participació dels sis cellers de la comarca que pertanyen a la DO Costers del Segre, i l’agermanament de dos dels millors productes de Lleida. D’una banda, la DO Oli de les Garrigues, la denominació d’origen protegida més antiga de l’Estat espanyol, i de l’altra, amb la DO Pera de Lleida, una de les més recents. Així, es presentarà durant la Fira l’allioli de pera, una de les novetats a les cal que cal afegir els maridatges de vi amb productes de la terra, com el formatge o els caragols, i l’ampliació i diversificació dels estands de l’oli.