COMARCA
- Juncosa

Juncosa acull diumenge la Fira de l'Oli

Foto de l'edició de l'any passat.

Juncosa celebrarà el proper diumenge 27 de novembre, la IV Fira de l’Oli i Productes d’Elaboració Artesana del municipi, amb la presència del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí i el diputat provincial Antoni Villas, entre altres autoritats. L’objectiu de la mostra és la promoció i venta de l’oli d’oliva verge extra Les Cabanes de la Cooperativa de Juncosa. La fira comptarà amb una desena d’estands que s'instal·laran a la plaça Major i l’organització preveu que es venguin uns 10.000 litres d’oli.

A més a més d’oli, els visitants podran adquirir els productes d’elaboració tradicional artesana típics de Juncosa i la comarca. Així mateix, el programa de la fira inclou activitats paral·leles gratuïtes per a tothom. A partir de les 09:30 hores s’oferirà un esmorzar popular a les instal·lacions de la Cooperativa, on tothom podrà degustar el primer oli de la campanya, característic per ser més verd i afruitat.A les 10,00 hores, en col·laboració amb l’AMPA, i dintre del programa Thao, es farà un taller de papiroflèxia, i tot seguit, un esmorzar saludable, per a tots els nens assistents. El programa Thao és un programa de salut que té com a objectiu la prevenció de l’obesitat infantil mitjançant la promoció d’hàbits saludables en torn a l’alimentació variada i equilibrada, i la pràctica regular de l’activitat física. Compta amb el suport i finançament de la Diputació i s’implementa entre la població de 3 a 12 anys i les seues famílies dels municipis rurals de les terres lleidatanes.

La casa de la cultura de Juncosa acollirà a les 11.00 hores una conferència sobre “Les construccions de pedra seca relacionades amb l’oli”, a càrrec de Josep Preixens.Els assistents podran també participar en un tast d’oli conduït per un membre del panell de tast d’olis d’oliva de Catalunya, i a partir de les 12,30 hores, fer una visita guiada per les instal·lacions noves del moli d’oli.

La fira està organitzada per l’Ajuntament de Juncosa i la Cooperativa Agrícola Sant Isidre i Secció de Crèdit de Juncosa SCCL. També hi col·laboren diferents associacions i entitats municipals: l’Associació de Dones, l’Associació de Jubilats, l’Associació de Joves, l’A.M.P.A. i l’Associació de Ramaders. La cooperativa de Juncosa etiqueta el seu oli amb la marca Les Cabanes sota el control de qualitat de la DOP Les Garrigues i de la Producció Integrada.