COMARCA
- Fulleda

La fuita de l’oleoducte de la CLH a Fulleda s’apropa als 30.000 litres

Els tècnics de la companyia CLH encara estan analitzant quin és l’abast de la fuita de gasoil que es va produir, a causa d’un robatori, al terme de Fulleda. El passat 28 de gener, responsables de l’empresa es van reunir amb els representants de Fulleda i de Tarrés, municipi que s’ha vist també afectat per la fuita, per analitzar la situació.

Així, tot i que encara no es pot determinar amb exactitud la quantitat de gasoil que es va perdre, s’estima que pot rondar entre els 30.000 i els 40.000 litres.

Segons l’alcaldessa de Fulleda, Neus Arbós, “ara com ara s’està determinant quin és l’abast de la fuita. Busquen el curs del gasoil que s’ha filtrat”.

La fuita es va produir el passat mes de desembre a Fulleda, tot i que les perforacions fetes aquest mes s’han dut a terme al terme municipal de Tarrés. Això, en xifres, es tradueix en un distància aproximada d’un quilòmetre de longitud.  “S’estan seguint els protocols habituals en aquests casos que a més compten amb el vistiplau de l’Agència Catalana de l’Aigua”, detalla Arbós.

Acabada aquesta primera fase de detecció se celebrarà una nova reunió a partir de la qual s’informarà amb detall i s’iniciaran les tasques de neteja de subsòl que, apunta Arbós, “poden durar molt temps”.

Recordem que la fuita es va produir el mes de desembre arran d’un intent de robatori en un oleoducte de la companyia CLH que va provocar la fuita de gasoil i que va inutilitzar dues fonts del municipi de Fulleda: la Font d’en Salat i la de Garabat, que encara continuen tancades.