COMARCA
- Castelldans

Castelldans inaugura el nou local de joves Lo Portal

Foto:Comunicació 360º

Els joves de Castelldans tenen des de dissabte passat un nou punt de trobada, el nou local de joves Lo Portal. El president del Consell Comarcal, Juli Muro; l'alcalde, Xavier López, i la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Anna Feliu, entre altres autoritats, van presidir l'acte inaugural en què va assistir tot el jovent de Castelldans i una seixantena de veïns i veïnes.

La iniciativa, que s'inclou en el Pla de Joventut del Consell, ha permès habilitar aquest nou espai en el pis superior de l'edifici municipal on també hi ha la biblioteca. Fins ara, els joves de Castelldans no disposaven d'espai propi on desenvolupar les seues activitats i on reunir-se. Ells mateixos han col·laborat en el condicionament del local ja que es van oferir a pintar i a cedir mobiliari.

Els usuaris de la nova seu social han signat un conveni amb l'Ajuntament en el que es comprometen a fer un bon ús de les instal·lacions i a respectar normes bàsiques de convivència com no fumar i no beure begudes alcohòliques al local.

Muro va destacar i agrair la col·laboració i bona predisposició dels joves en l'habilitació del local, referint-se a que ells mateixos van pintar i van decorar les parets amb un grafitti on es pot llegir el nom del municipi "Castelldans". Així mateix, va demanar-los "compromís amb els vilatans de Castelldans, de les Garrigues i de Catalunya".

Per la seua part, l'alcalde va incidir en el compromís de l'Ajuntament de seguir apostant per les polítiques de joventut i Anna Feliu, va demanar al col·lectiu de joves que "us formeu, que treballeu, sempre sense oblidar els valors de l'esforç, el treball i el compromís, perquè sou el futur d'aquest país".

Finalment, la presidenta de l'Associació de Joves Lo Portal, Marta Oronich, va donar les gràcies a l'Ajuntament, al Consell Comarcal, a la Direcció General de Joventut i a totes aquelles persones implicades en el projecte que hagin fet possible la inauguració del local. També va demanar als joves que s'involucrin en el projecte "perquè l'espai pugui passar de generació en generació".