COMARCA

El govern apuja el bitllet de la línia de tren entre Lleida i Tarragona un 8%

Amb l’arribada del nou any el govern de la Generalitat ha apujat el preu d’alguns serveis. L’augment més significatiu és el que fa referència al bitllet de tren. A les Garrigues afectarà directament la línia entre Lleida i Tarragona, que veurà com se li apuja el preu un 8,01%. Aquesta és la primera pujada de preus de la xarxa de rodalies després que l’estat espanyol transferís les competències el passat 1 de gener de 2011.
La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha fet públics a la seua web els preus del servei que van entrar en vigor l’1 de gener d’aquest nou any. L’augment, segons la conselleria, respon a l’increment dels costos de producció.
L’augment dels preus de regionals és superior al de l’ATM i també al de les tarifes de rodalies a l’àrea metropolitana del 7,98%. A l’aplicar-hi la pujada mitjana, els bitllets per viatjar a Lleida i Barcelona per Manresa i per Reus s’encareixen 0,88 euros i costaran 11,88 euros i el de Barcelona per Valls s’apujarà 1,012 euros i costarà 13,66 euros. Segons la conselleria, l’abandonament mensual dels tiquets, en canvi, es congelarà i no seguiran el criteri del mes natural de vigència, sinó que aniran per dates.