COMARCA
- Castelldans

Ordenança pionera a Castelldans per enxampar els incívics i multar-los

L’Ajuntament de Castelldans ha aprovat una ordenança pionera per combatre l’incivisme i afavorir la convivència ciutadana al municipi després que aquest hagi patit aquesta mena d’actes vandàlics des de fa ja “bastant temps”. “Busquem evitar trencadisses de mobiliari urbà o mals comportaments amb els animals de companyia”, explica l’alcalde de Castelldans, Xavier López. I és que, sense anar més lluny, Castelldans ha patit darrerament l’ira dels vàndals: “ens han trencat les finestres i les teules dels vestidors del camp de futbol”, posa com a exemple l’alcalde, qui afegeix: “sabem que són gent del poble”.

L’ordenança preveu sancions de tres tipus: les lleus, amb multes de fins a 120 euros; les greus, de 120 a 240 euros, i les molt greus, de 240 a 400 euros. “Com a ajuntament tenim capacitat sancionadora i la complirem, amb la conseqüent denúncia als Mossos”.

Aqueses actuacions anticiutadanes “suposen unes despeses de reparació cada vegada més importants que distreuen la dedicació de recursos municipals a altres finalitats”. L’alcalde també fa referència a la tasca de la brigada municipal, que en ocasions perd molt temps en la reparació d’aquests desperfectes que al cap i a la fi “han de pagar tots els ciutadans”. L’ordenança també preveu sancions per als propietaris d’animals incívics.