COMARCA
- Sunyer

Sunyer, última parada de la ruta Camins d'Or Líquid

Concurs d'allioli a Torrebesses, una de les activitats d'aquest projecte

La tercera edició de Camins d’Or Líquid al Segrià Sec tanca aquest diumenge a Sunyer. Més de 4.000 persones han participat en les activitats al llarg de tota la temporada.

La jornada festiva a Sunyer començarà amb un esmorzar popular. Tot seguit es durà a terme la conferència “Els beneficis de l’oli d’oliva verge extra en la salut”, a cura del doctor Josep Otal. En acabar, s’impartirà el Taller de Fer Bones Olives, on es donaran les claus per preparar a casa les olives de la temporada. A partir de les 12.00 hores es farà la clausura oficial de l’edició amb els parlaments del president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré, i de les autoritats representants de les institucions que han participat en el projecte.

La tercera edició dels Camins d’or líquid al Segrià Sec va començar el passat 13 de novembre al municipi d’Aspa. Durant tota la temporada d’elaboració de l’oli s’han viscut diferents jornades a Maials, Llardecans, Alcanó, Alfés, Lleida, Torrebesses i finalment, Sunyer.

El projecte, gestat des de l’àrea de turisme del Consell Comarcal del Segrià, ha comptat amb el suport de les cooperatives dels municipis, així com dels ajuntaments i veïns que han col.laborat activament en l’organització de tallers, mostres i degustacions d’oli, patrimoni gastronòmic únic de les nostres contrades. L’objectiu no ha estat altre que donar a conèixer l’oli verge extra del Segrià, així com el seu procés de producció, aprofitant el bell entorn paisatgístic, arquitectònic i cultural dels pobles del Segrià Sec.