COMARCA
- El Soleràs

Iniciativa pionera de la DOP Les Garrigues

La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli Les Garrigues ha posat una iniciativa pionera que consisteix a identificar les façanes de les instal·lacions de totes les cooperatives adscrites amb el segell de qualitat de la Unió Europea. El conseller d’Agricultura, Josep M. Pelegrí, va presidir la col·locació de la primera placa identificativa a la cooperativa Agrícola del Soleràs el passat 17 de gener.

El president de la DOP Les Garrigues, Joan Segura, explica que l’objectiu és que el consumidor identifiqui aquest logotip amb el qual Brussel·les reconeix i certifica la qualitat de l’oli d’oliva i garanteix l’origen del producte. “Som un dels territoris amb més tradició i excel·lència en l’elaboració i comercialització d’olis, i ja l’any 1975 vam esdevenir la primera DOP d’oli reconeguda al territori espanyol”, va dir.

La DOP Oli Les Garrigues està integrada per 26 cooperatives de les comarques de les Garrigues, el Segrià i l’Urgell. La producció mitjana d’oli d’oliva verge extra se situa en els 4,5 milions de quilos d’oli anuals.

Els olis reconeguts per la DOP Les Garrigues porten una etiqueta de certificació numerada que concedeix el Consell Regulador després de rigorosos controls de qualitat. Es tracta de productes de proximitat ja que tots els passos fins a obtenir l’oli verge extra (les plantacions, la producció, l’elaboració i l’envasat) tenen lloc a la zona geogràfica emparada i reconeguda per la DOP Les Garrigues.