COMARCA
- Fulleda

Fulleda vol que la Cooperativa aculli el futur Museu de l’oli

El consistori està arreglant el terrat de la Cooperativa i la façana de l’avinguda Agustina Saragossa

L’ajuntament i la Cooperativa de Fulleda han signat un conveni gràcies al qual s’està arreglant el  terrat de la Cooperativa “ja que feia molts anys que hi havia goteres que malmetien els interiors i la façana”, segons explica el regidor d’obres Jordi Arbós. Es tracta, segons Arbós, d’un conveni amb una durada de 20 anys i gràcies a un lloguer “simbòlic” l’ajuntament es farà càrrec del manteniment i de les obres necessàries per evitar el deteriorament de l’edifici. Les obres serviran també per pintar i arreglar tota la façana que dóna a l’avinguda d’Agustina Saragossa. Segons el regidor “aquest és el primer pas per que el futur museu de dedicat a l’oli i al vi, situat als baixos de l’edifici i pugui ser una realitat”.  


L’edifici, que ja fa uns 20 anys, que està tancat, podria convertir-se en el futur museu de l’oli i del vi. Així i segons explica Jordi Arbós, “la redacció del projecte ja està enllestida. Per fer-ho vam comptar amb el suport del Consell Comarcal. Ara el que ens fa falta són diners per poder-ho tirar endavant”. De moment, però, i per evitar el deteriorament de l’edifici i en vistes al futur s’estan fent les inversions necessàries per rehabitar-lo. L’objectiu és recuperar el molí antic de pedra per fer-lo visitable per als turistes i aprofitar la seua obertura per instal·lar-hi una agrobotiga amb productes de la terra. “Volem que sigui un atractiu turístic. Però, de moment, és només un projecte.
Nova circumval·lació

El que si que ha passat de ser un projecte a una realitat és la urbanització dels tres carrers de comunicació amb el nou carrer de circumval·lació. Es tracta de la primera fase que suposa la urbanització del carrers de l’Arrabal, el Forn i de la Bassa, que ja ha estat adjudicada i compta amb un pressupost aproximat de 118.000 euros. “Ja s’hi està treballant. És una obra important que està subvencionada per Pla d’Obres i Serveis de Catalunya, PUOSC, explica el regidor d’obres.  


L’obra, que compta amb un termini  d’execució de 4 mesos, estarà llesta aquest estiu.