CULTURA
- Les Borges Blanques

Mostra del moviment llibertari a Ponent a la seu de l'Ateneu

La sala d’actes de l’Ateneu Popular Garriguenc acull fins el proper 4 de febrer una exposició que pretén recollir la història del moviment llibertari a Ponent. Una pàgina web, on hi ha diversos audiovisuals amb entrevistes relacionades amb el tema, i un llibre complementen aquesta exposició que els interessats poden visitar a les Borges Blanques en horari de matí i tarda.

Una vintena de persones van assistir a la presentació del llibre sota el títol Memòria Llibertària - 100 anys de moviment llibertari a Ponent,el passat 20 de gener. L’acte va comptar amb la participació dels seus autors Jordi Soldevila, historiador, i Javi López, membre de CGT-Lleida. Memòria Llibertària és un repàs dels 140 anys d'anarquisme a les comarques de Ponent (les comarques planes de la província de Lleida). El llibre comença amb l'adhesió de les primeres societats obreres a l'Associació Internacional de Treballadors (AIT), una d'aquestes la de Llardecans, i acaba amb els diferents col·lectius, entitats i organitzacions contemporànies d'òrbita anarquista de principis del segle XXI. L'obra està distribuïda en tres parts cronològiques, la primera des de 1868 a 1936, la segona des de 1936 a 1939 i la tercera des de 1970 a 2010.

La presentació del llibre ha estat organitzada de forma conjunta per l’Ateneu Popular Garriguenc, el Centre d’Estudis de les Garrigues i la CGT.