COMARCA
- Fulleda

L'antic molí d'oli de Fulleda obre les seues portes al públic

Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Fulleda ha organitzat per al proper 19 de febrer una jornada de portes obertes a l’antic molí d’oli de la cooperativa, recentment restaurat.

Des del passat mes de setembre, s’han realitzat tasques de neteja i la restauració de tota la maquinària, així com l’adequació de l’espai com a local polivalent que d’ara endavant inclourà una agrobotiga –amb productes locals i de la comarca– i esdevindrà alhora un espai idoni per a la celebració d’esdeveniments culturals (exposicions, xerrades, conferències...).

El consistori busca ara voluntaris per realitzar visites turístiques al molí. Els interessats es poden posar en contacte amb l’ajuntament en horari d’oficina. “L’objectiu és fer participar la gent del poble per tal que les persones que hi van treballar o el van veure funcionar expliquin les seues experiències”, ha dit en declaracions a SomGarrigues l’alcaldessa, Neus Cornet. De fet, la voluntat de l’equip de govern és recollir tota aquesta informació per tal d’elaborar un audiovisual que tothom podrà veure en el decurs de la seua visita.

L’obra –amb un pressupost de 115.000 euros i subvencionada per l’Institut d’Estudis Ilerdencs i en gran part pel PUOSC– s’ha dut a terme respectant tots els elements existents, com són la premsa, les curres o les piques d’oli. Per ara, no s’ha fixat una data d’inauguració oficial, però, com dèiem, la jornada de portes obertes està prevista per al diumenge 19 de febrer de les 11.00 a les 14.00 hores.