COMARCA
- Torrebesses

Preparen una jornada de portes obertes a l’antic casal republicà de Torrebesses

L’Ajuntament de Torrebesses prepara una jornada de portes obertes per donar a conèixer les obres de rehabilitació del casal social, també conegut com Hogar o antic casal republicà. Tot i que encara no hi ha una data fixa, l’alcalde, Mario Urrea, preveu que es realitzi a finals d’aquest mes o principis del que ve.

Els treballs, amb un pressupost de 300.000 euros finançats gairebé en el 90% pel PUOSC, han consistit a canviar la teulada, adequar una sala polivalent de 50 m2 que compta amb escenari, uns camerinos de 40 m2 i la reforma del bar, que s’ubica a la part del davant de l’edifici i que funciona des de fa ja mesos. El primer edil explica que ara les obres estan pràcticament enllestides i que tan sols queda pendent acabar d’instal·lar el comptador de la llum i realitzar tasques de neteja.

Inaugurat des de 1934, el casal ha anat funcionant com un espai destinat a diferents usos ciutadans. Els seus propietaris el van cedir al consistori, qui va decidir rehabilitar-lo atès el seu estat de deteriorament. El consitori estudia sense data una segona fase d’obres, que se centraria a instal·lar la calefacció, i adequar els vestidors i l’exterior, és a dir, la façana de l’obra nova, justament la part on estan els camerinos i l’escenari.