CULTURA
- Les Borges Blanques

L’Espai Macià incorpora dues peces originals al seu fons

Foto: Ajuntament

L’Espai Macià de les Borges Blanques ha incorporat dues peces originals al seu fons. Es tracta de la taula de l’antic despatx (1915-1936) de l’alcaldia republicana de les Borges i l’estendard de l’Orfeó Borgenc.

La taula, que Macià usava en cada visita que va fer a la ciutat, és una peça massissa de noguer que ha servit per recrear el despatx del que va ser president de la Generalitat de Catalunya.

La segona peça, i la més recent, és un estendard de l’Orfeó Borgenc, datat del 1922, any de fundació d’aquesta massa coral apolítica, que actuava sempre quan l’Avi visitava les Borges. Es tracta d’una donació dels descendents del mestre Lluís López, fundador i director de l’orfeó, a l’ajuntament i que ara s’exposa per augmentar la qualitat del conjunt de l’Espai Macià.

Cal recordar que aquestes dues peces s’afegeixen al llibre escolar de geometria i àlgebra que un col·leccionista privat, veí de la comarca de les Garrigues, va cedir, de forma temporal, el passat 25 de desembre. Datat a Vilanova i la Geltrú el 1871, hauria pertanyut a Macià quan aquest tenia 12 anys. Porta una dedicatòria i dibuixos originals.