COMARCA
- Alcanó

El ple del Consell aprova la proposta de concessió administrativa de la canera d'Alcanó

Foto: CCS

El Ple del Consell Comarcal del Segrià ha donat aquest divendres, 2 de març,  llum verda per iniciar l’expedient de contractació de l’empresa que gestionarà el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC), ubicat a la localitat d’Alcanó. Així, les empreses interessades podran presentar les seues proposicions per avançar en la solució d’un problema d’abast públic i territorial com és el de l’abandonament de gossos i gats. Amb aquest acord també es fa un pas endavant per desencallar el futur de la canera, unes instal·lacions tancades i encara per estrenar des que van finalitzar les obres a finals de 2010.

Val a recordar que inicialment es preveia una gestió directa del servei, però que els elevats costos de manteniment van fer replantejar el projecte i apostar per un gestor extern. Les últimes converses mantingudes entre l’alcalde d’Alcanó, Sebastià Ricart, i el Consell Comarcal del Segrià posen de manifest la voluntat d’aquest últim de posar-la en marxa a l’abril.

Sebastià Ricart explica que hi hauria tres empreses interessades en la seua gestió. Segons sembla, un dels punts més crítics a negociar amb aquestes gira al voltant de la compensació econòmica de 40.000 euros que l’ajuntament rebria per la cessió dels terrenys. Així ho ha explicat el primer edil qui assegura no estar disposat a modificar a la baixa aquestes xifres. “No estem disposats a retallar la bonificació mentre no es rebaixin tampoc els sous de molts càrrecs polítics absurds del Consell Comarcal, que ascendeixen a més de 250.000 euros. No permetré que Alcanó en surti perjudicada”, ha denunciat Ricart en declaracions a SomGarrigues.