ECONOMIA
- Arbeca

Pelegrí inaugura el nou molí d’oli d’Arbeca

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Cristina Bosch, ha inaugurat un nou molí d’oli a Arbeca.

El conseller s’ha congratulat de la fusió de les dues cooperatives d’Arbeca amb la dels Omellons, i de l’acord amb el Grup Actel, que “ha permès ampliar la capacitat prevista, per a moldre les olives dels socis d’Actel a les Garrigues”. “Cal potenciar les sinèrgies perquè ens fan créixer”, ha afegit.

Pelegrí ha instat a aprofitar les modernes instal·lacions de la nova infraestructura, que ha suposat una inversió d’1,2 milions d’euros per, amb economies d’escala, reduir costos conjuntament. “Sé que aquesta innovació i modernització forma part de l’ideari i del pla endegat fa tres anys per la cooperativa que referma la voluntat de donar vida a una terra qualificada de Zona Desfavorida per la Unió Europea, però que batega com qualsevol. L’oli de les Garrigues és molt més competitiu que l’italià o el d’altres zones de l’Estat, però ens fa falta ser més patriotes, creure’ns els tresors amagats que tenim al país”, ha assenyalat.

Així mateix, Josep Maria Pelegrí ha instat a impulsar la comercialització, amb l’avantatge de disposar d’envasadora, i a “aprofitar el reconeixement i prestigi de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Garrigues.

Finalment el conseller també ha volgut fer referència a l’aigua i al reg del sistema Segarra-Garrigues com a “eix de prosperitat”, incidint en què el futur de l’agricultura i de l’economia de la zona passa per un bon desenvolupament del canal.