COMARCA
- Arbeca

Nova campanya d’excavacions als Vilars

Treballs a la fortalesa. FOTO: UdL

Una trentena de persones participaran en els treballs arqueològics que aquest 6 i fins al proper 10 de setembre es duran a terme a la fortalesa dels Vilars d’Arbeca. Entre ells, a més de l’equip directiu i l’estudiantat d’altres universitats catalanes i espanyoles, hi haurà quinze estudiants de la Universitat de Lleida. Es tracta de la XXVI campanya d’excavacions.

Més de 50 persones van sol·licitar informació del curs Teoricopràctic d’arqueologia vilars 2010 per accedir a aquestes 15 places ofertades. El curs, organitzat pel grup d’Investigació Prehistòrica (GIP) de la Universitat de Lleida amb el suport de l’Ajuntament d’Arbeca en el marc de la Universitat d’Estiu 2010, compaginarà diàriament classes teòriques i pràctiques sobre tècniques i sistemes d’excavació i documentació i materials arqueològics. Així mateix, durant el curs s’excavarà a l’interior del recinte, en l’espai central al voltant del pou. Els treballs han d’aportar important informació sobre la disposició dels carrers i cases durant les fases més antigues de la Fortalesa, segles VIII, VII i VI abans de Crist.

D’altra banda, el programa Sota Terra de TV3 va emetre el passat 23 d’agost el capítol corresponent a la fortalesa dels Vilars i la revista Sàpiens porta també en el seu número de setembre un article sobre Vilars.