COMARCA
- Vinaixa

Es preveu que 2.000 persones visitin la IX Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa

La sala de premsa de la Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la novena edició de la Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa, que es celebrarà els dies 24 i 25 de març.  La organització preveu que més de 2.000 visitants aquesta fira que comptarà amb 35 expositors.L’acte ha comptat amb la participació del diputat de CiU, Antoni Villas; l’alcalde de Vinaixa, Jordi Sarlé Gallart; la primera Tinent d’alcalde i regidora, Sílvia Arnau Villate; el representant del sector de la Pedra i regidor de Cultura, Ramon Solanes; i la presidenta de la Cooperativa, Teresa Gallart.

Una de les característiques d’aquesta fira és la barreja de la promoció dels productes d’alta qualitat com l’oli verge i la pedra, i la de donar a conèixer el patrimoni natural, amb una caminada a la Punta del Puig.

Villas ha encoratjat els organitzadors a mantenir viva la fira en moments de crisi econòmica i ha destacat que la fira busqui la diversificació ja que a la comarca de les Garrigues l’oli és el producte estrella, però a Vinaixa la pedra hi té una especial rellevància.

La Fira comptarà, com ja és habitual, amb els diferents estands relacionats amb la producció i venda d’oli i de mostra de la pedra de Vinaixa, a més de l’exposició “Vinaixa i els seus fruits”, i s’emetrà l’audiovisual sobre la pedra de Vinaixa, amb una visita guiada a un taller. També se celebrarà un dinar popular al Casal Vinaixenc.