CULTURA
- Juneda

El Centre d’Arts inaugura una exposició de Josep Vallribera

Imatge de l'obra de Josep Vallribera publicada per Arts25400 a la seua pàgina web

L’associació arts25400 inaugura l’exposició “Obra gràfica” de Josep Vallribera el proper 20 d’abril a les 20.30 hores a la planta 0 de l'Espai Macià. Les obres es podran visitar fins els proper dia 6 de maig i l’entrada és gratuïta.

Josep Vallribera va néixer el 1937, en plena Guerra Civil, a Juneda. El seu pare era un fotògraf de Barcelona i la seva mare era filla de pagesos de Juneda. Acabada la guerra la família es va instal·lar a les Borges Blanques, on Josep Vallribera va iniciar la seva educació al col·legi dels caputxins. L’any 1945 la família es va traslladar a Barcelona i l’artista va continuar la seua educació a l’Acadèmia Catalunya, institut d’ensenyament secundari, on a banda també rebia classes de dibuix. Al seu pare no li agradava la vida a la gran ciutat, de manera que es va retirar amb la seva família a Eivissa.

El 1967 va obrir la Galeria Vallribera, amb el seu pare, sense que aquesta activitat l’impedís continuar desenvolupant la seua pròpia obra. Des de 1963 al 1973 va fer regularment estades mensuals d’estudis a París cada primavera i cada tardor. El 1973 va deixar Eivissa i es va instal·lar a Dinamarca, Àustria o Alemanya. Finalment l’any 1984 va fixar la seua residència a la costa mediterrània. En els darrers anys, el seu treball està reconegut arreu del món amb exposicions a Berlín, Munic, València, etc.