COMARCA

Més de 9 milions d’euros per a la contractació de personal per afrontar la campanya forestal

El Govern reforçarà la lluita contra els incendis forestals amb la contractació del personal necessari per fer front a la campanya forestal d’enguany. Entre l’1 de juny i el 31 d’octubre es reforçaran els equips d’extinció d’incendis, el personal de suport al cos dels Bombers de la Generalitat i el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT). En total el Govern destinarà més de 9 milions d’euros a la contractació de personal.
El Consell Executiu ha aprovat avui el Programa Campanya Forestal de 2012 amb l’objectiu de reforçar la lluita contra els incendis i autoritzar la contractació del personal necessari per a l’any 2012. Els objectius del programa són els següents: Donar suport a les dotacions dels parcs de bombers i altres unitats els mesos en què s’intensifica l’activitat; Realitzar tasques de vigilància de zones forestals des de punts de guaita; Donar suport a les tasques de caràcter auxiliar al cos de bombers que tenen un efecte tant en la logística operativa com en les comunicacions operatives i oferir suport administratiu en la campanya forestal.
Durant tot l’any, i en col·laboració amb els ajuntaments, es fan actuacions concretes de prevenció, com neteja de franges forestals properes a urbanitzacions, neteja de vegetació seca de parcel·les no edificades i de vials, manteniment de la xarxa d'hidrants i elaboració de plans d'autoprotecció locals. Totes aquestes tasques preventives ajuden a minimitzar els efectes de propagació d’un incendi forestal.