COMARCA
- La Granadella

El conseller destaca la importància de promocionar els olis i productes elaborats a Catalunya com a producte de qualitat

Foto: Generalitat

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Cristina Bosch, i del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentaries, Domènec Vila, ha inaugurat a la Granadella l’agrobotiga de la Cooperativa Agroindustrial Catalana i la Secció de Crèdit Sant Antoni Abad. També s’ha aprofitat l’acte per presentar el Museu de l’Oli que s’ubicarà al mateix edifici de la cooperativa.

El conseller Pelegrí durant la inauguració ha deixat palès que les agrobotigues permeten que la gent del propi territori reconegui la qualitat i el valor dels productes que s’hi elaboren i són “un exemple de l’activitat econòmica al voltant d’un producte local imprescindible a la dieta mediterrània”.

Segons el conseller, “ens cal fer més promoció dels olis i productes elaborats a Catalunya i donar-los a conèixer com un producte de qualitat”. Així mateix, ha destacat la importància que té l’exportació perquè permet situar la producció de qualitat a un millor preu. D’aquesta manera la internacionalització és una possible via per superar les dificultats actuals que presenta la producció d’oli de qualitat.

El conseller ha valorat l’esforç i l’optimisme de fer en aquests moments noves inversions en l’activitat de la venta de productes i ha aprofitat per recordar que el futur passa per la concentració de les cooperatives. Així ha explicat que “la planificació estratègica de les cooperatives no ha de perdre de vista la possibilitat d’agrupar-se per comercialitzar la producció conjuntament amb la finalitat d’oferir més competitivitat” .

La festivitat, com dèiem, ha servit també per presentar el Museu-Centre d’Interpretació de l’Oli que formarà part de la xarxa de museus del Sistema Territorial del mNACTEC (Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya) i s’ s’ubicarà al mateix edifici on actualment hi ha la cooperativa i al costat de l’Agrobotiga. Aquest molí és l’original i conserva en molt bon estat, el qual data de principis de segle, l’any 1.920, any de fundació de la cooperativa. Aquest serà l’únic equipament del mNACTEC dedicat a l’oli a Catalunya i el primer a ubicar-se al Pla de Lleida dins la seva xarxa territorial.

Inauguració nova seu de la biblioteca

La Granadella ha acollit aquest cap de setmana també la tradicional festa del tres tombs, diversos actes vinculats a la diada de Sant Jordi, xerrades... Cal destacar la inauguració de la nova biblioteca Emili Pujol i Vilarrubí de La Granadella. La biblioteca se situa al centre cívic, obra a càrrec de l’arquitecte Ramon Miquel Freixenet Martí. Es troba a la planta primera i disposa d’una superfície de 90’7 m2 útils, i també compta amb un altell de 64 m2. A més de la zona general i la infantil, integra el telecentre amb un Punt d’Informació Juvenil.

La biblioteca és de titularitat municipal i està integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya i forma part de la ruta del Bibliobús Garrigues-Segrià.