COMARCA
- Tarrés

Tarrés edita un plànol amb la idea de promocionar 'La Ruta de la Calç'

La Sala Polivalent del Sindicat de Tarrés acollirà aquest 28 d’abril la presentació el plànol sota el títol “Caminant per Tarrés” editat per la Editorial Piolet -entitat especialitzada en l’edició de plànols per realitzar rutes excursionistes i de muntanya-, i patrocinat per l’Ajuntament.

L’objectiu és marcar i promocionar la “Ruta de la Calç”, un itinerari de 12,6 km per fer a peu, btt i cavall amb sortida i arribada al nucli urbà de Tarrés.

Així mateix, s’ha aprofitat la realització del plànol per realitzar una actualització toponímica de les partides del terme municipal de Tarrés i alhora una localització en el plànol d’aquells elements arquitectura rural que es consideraven més representatius: s’hi han localitzat les cabanes de volta (15), els aixoplucs -refugis menors, normalment fets en marges de pedra (5) i les basses empedrades (13).

També s’han localitzat les fonts existents i algunes ja desaparegudes per la realització de grans infraestructures -AVE o l’autopista-. S’han destacat al plànol també altres elements agrícoles singulars com un gran marge de pedra seca situat a la partida de Les Costes. També les poques cogulles existents (2). Cal destacar que el plànol permet fixar en el territori alguns noms de partides ja perdudes en l’ús de la gent o de certa difícil localització pel poc ús que s’en fa en l’actualitat. També en l’apartat de botànica s’ha cregut oportú assenyalar aquells arbres o altres elements més representatius del terme, sobretot per les seues poc habituals dimensions.

El plànol està fet a escala 1:10.000. És un plànol desplegable que medeix 66cm x 44cm. En una cara hi ha el mapa del terme municipal amb tots els elements senyalitzats i al revers del plànol conté diverses fotografies que il·lustren els elements assenyalats al plànol i una breu explicació de la Ruta de la Calç i la seua importància.