CULTURA
- Les Borges Blanques

L’Espai Macià inaugura una exposició de Josep Vallribera

Foto: Arts25400

Una seixantena de persones van assistir el passat 20 d’abril a la inauguració l’exposició “Obra gràfica” de Josep Vallribera, cedida per l’Ajuntament de Juneda (Lleida), lloc de naixement de l’artista, qui va remarcar que confia “que aquest esdeveniment doni una empenta al desenvolupament de la cultura...per al futur”. L’acte, organitzat per l’associació arts25400 a la planta 0 de l’Espai Macià, va comptar amb la presència dels alcaldes de les Borges Blanques i Juneda, Enric Mir i Antoni Villas, respectivament.

Les obres es podran visitar fins els proper dia 6 de maig i l’entrada és gratuïta.

Josep Vallribera va néixer el 1937, en plena Guerra Civil, a Juneda. El seu pare era un fotògraf de Barcelona i la seua mare era filla de pagesos de Juneda. Acabada la guerra la família es va instal·lar a les Borges, on Vallribera va iniciar la seua educació al col·legi dels caputxins. L’any 1945 la família es va traslladar a Barcelona i posteriorment, l’any 1952 a l’illa d’Eivissa.

En els darrers anys, el seu treball està reconegut arreu del món amb exposicions a, entre altres, Museu Ludwig (Koblenz), Institut Cervantes (Berlín), Museu Morera (Lleida), Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, així com representat a quasi totes les fires d’art arreu del món en diverses galeries.