COMARCA
- Maials

Una cinquantena de veïns patrullen a Maials per evitar més robatoris

Una cinquantena de veïns de Maials han organitzat patrulles nocturnes o sometents amb la intenció d’evitar més roatoris. Les patrulles s’han muntat sota la supervisió dels Mossos d’Esquadra, que han donat indicacions del que poden fer i el que no les patrulles ciutadanes.
Aquests grups de vigilància s’han format després que en pocs dies es produïssin una desena de robatoris a magtzems i granges.
L’alcalde de la població, David Masot, va explicar a aquesta publicació que “ha estat una inciativa veïnal que dóna els seus resultats, ja que des que funciona no s’han tornat a repetir”. L’alcade va afegir que “estem contents, ja que el Departmaent d’Interior ha respòs amb més patrulles de Mossos, es nota major presència policial”.
Les patrulles –tant ciutadanes com oficials– no deixen de ser el pic de l’iceberg, ja que la resta de la ciutadania “està més alerta”, diu l’alcalde. En aquest sentit, els veïns no dubten a estar a l’aguait quan veuen un vehicle sospitós, com furgonetes o camionets no identificats. És aleshores quan apunten les matrícules dels vehicles, amb l’objectiu d’informar-ne els Mossos d’Esquadra. De fet, els ciutadans, legalment, només poden vigilar, ja que en cas que s’enfrontin als lladres poden sortir-ne perjudicats. Aquesta és la recomanació de la policia de la Generalitat.