COMARCA
- Les Borges Blanques

Trobada de professors europeus a les Borges

Fotografia de família de professorat de les Borges Blanques i de l’estranger, amb l’alcalde de les Borges, Enric Mir, i la directora del centre, Antonieta Bernat. Foto: Ajuntament

L’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques, ha inaugurat aquest divendres un quadre commemoratiu, que identifica al centre com un Centre Comenius, un projecte educatiu emmarcat en la Unió Europea. La directora de l’Institut, Antonieta Bernat, i l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, han presidit aquest acte protocol·lari.

L’Institut Josep Vallverdú ja fa 12 anys que participa en el Projecte Comenius. Durant aquests anys, s’han organitzat 8 intercanvis internacionals, el que suposa que 150 alumnes del centre han participat en intercanvis d’estudiants de la Unió Europea, amb els quals, a més de compartir experiències i conèixer el funcionament d’altres sistemes educatius, han après anglès.

Aquests dies el centre és la seu d’una reunió de professorat del projecte Comenius, amb la presència de docents de les Borges, d’Alemanya, Finlàndia i Xipre. La trobada ha servit, també, com dèiem, per inaugurar la placa que acredita i verifica el seu esforç en un aspecte tan bàsic com és l’aprenentatge de les llengües.

Aquestes trobades serveixen, en paraules de la directora de l’Institut, “perquè l’alumnat trobi normal la presència de col·legues europeus. A més, és molt positiu el fet de veure que el professorat que no és d’anglès l’utilitza per comunicar-se, el que dóna un valor afegit a l’aprenentatge d’aquesta llengua”. “L’intercanvi de docents i alumnes ha permès enriquir-nos amb la seva metodologia, organització i enfocament pedagògic”, afegeix.

Per a l’alcalde de les Borges, Enric Mir, “projectes com aquest donen un valor afegit a la tasca educativa que s’està duent a terme a l’Institut. L’aprenentatge de les llengües és vital per al futur dels joves, i a les Garrigues, som pioners en aquest aspecte”.