COMARCA
- Almatret , Sunyer

Els Mossos d’Esquadra detenen dues persones per vuit robatoris en finques agrícoles de Torres de Segre i Almatret

Foto: Comunicació Mossos

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial Segrià-Garrigues-Pla d’Urgell van detenir el passat dia 9, Francisco IM de 51 anys, de nacionalitat portuguesa i veí de Lleida, i Dolores FM, de 46 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Puigverd de Lleida, com a presumptes autors de vuit delictes de robatori amb força.

Els fets van passar la matinada de dimecres durant un control de pas que s’havia muntat, dins del Pla Operatiu Específic del Món Rural, en un camí rural que va de Torres de Segre a Sunyer. Passades les tres hores els mossos van aturar una furgoneta ocupada per dues persones, la qual transportava nombrosos objectes de dubtosa procedència. Entre aquest material hi havia uns transpalet, un carretó, un frigorífic, quatre bateries i estris d’instal·lacions de reg, entre d’altres. Els agents van inspeccionar els objectes per si podien estar marcats amb el nom del propietari i van descobrir que una de les bateries tenia un nom gravat.

Gràcies aquesta inscripció i la col·laboració de la vigilant municipal de Torres de Segre, es va comprovar que part del material recuperat acabava de ser sostret d’una finca agrícola de Torres de Segre. Davant aquests fets, es va detenir a les dues persones com a presumptes autores del robatori.

La investigació policial ha permès inculpar als detinguts l’autoria de set robatoris comesos en magatzems agrícoles i casetes de reg, situades en diferents punts del terme municipal de Torres de Segre, i un robatori en un magatzem agrícola d’Almatret.

Entre dimecres i dijous els mossos van efectuar una entrada i perquisició als domicilis dels detinguts, a la partida dels Quatre Pilans de Lleida i al carrer del Pou de Gel de Puigverd de Lleida, on van comissar una trentena d’objectes variats i estris agrícoles, que podrien ser de procedència il·lícita. Part del material recuperat ja ha estat lliurat als seus legítims propietaris i la investigació continua oberta, donat que els detinguts poden estar relacionats amb altres robatoris similars.

Els detinguts, dels quals Dolores FM ja tenia antecedents, passaran properament a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia a Lleida.