COMARCA
- Castelldans

Uns quaranta assitents a la presentació de la Plataforma Garrigues a Castelldans

Al Molí de cal Sec de Castelldans, la Plataforma Garrigues per a la Defensa del Territori va presentar l’entitat a aquest municipi el passat divendres. A la presentació hi van assistir unes 40 persones procedents principalment de Castelldans, i també de Juneda i les Borges Blanques. A més de representants de la Plataforma, hi van participaran membres de l’entitat ecologista IPCENA que van explicaran l’impacte ambiental de la Planta i l’afectació sobre la salut i el medi de la mateixa. Es calcula el radi d’influència de les emissions de la macroincineradora seran entre 15 i 20 km., per tant, Castelldans serà un dels municipis més afectats.
D’altra, banda la Plataforma va explicar els motius d’oposició a la mateixa, destacant que davant la eliminació de les primes a les renovables el gener passat, fet que va provocar la paralització de les noves inversions solars i eòliques, i si tenim en compte que les primes a la biomassa són el 50% dels ingressos de les centrals, el fet que els projectes de les macrocentrals incineradores de biomassa no s’hagin paralitzat motiva que la Plataforma Garrigues denuncií que la finalitat d’aquestes plantes és la incineració dels residus urbans de Catalunya, ja que les plantes previstes al pla de Lleida entre Pla d’Urgell i Garrigues preveuen incinerar 380.000 Tm. de biomassa (125.000 planta de Juneda, 145.000 planta de Nufri, 70.000 plantar termosolar de les Borges i 40.000 planta oliasses de Borges ) en una zona on no hi ha boscos i la plantació de cultius energètics està encara en fase experimental.
Fins a la data la Plataforma ha presentat al·legacions a la planta, queixes al síndic de greuges i porta més de 1.000 signatures de persones en contra de la mateixa.