COMARCA
- Arbeca

Arbeca estrena consultori mèdic

El president de la Diputació de Lleida, Joan René, va inaugurar ahir el nou consultori local d’Arbeca. El president, que va anar acompanyat del diputat de CiU Antoni Villas i del cap de Relacions amb el Món Local, Joan Eroles, va ser rebut per l’alcalde d’Arbeca, Joan Miquel Simó. L’acte d’inauguració també va comptar amb la participació del director dels serveis territorials de Salut a Lleida, Josep Pifarré. Després de fer el tradicional descobriment de la placa, les autoritats i els veïns van visitar les instal·lacions.
Reñé va iniciar el seu parlament indicant que la inauguració d’aquest consultori mèdic “és l’exemple de la col·laboració institucional entre la Diputació de Lleida, el Departament de Salut i el consistori d’Arbeca. Equipaments com aquest consultori mèdic permet els professionals de la salut atendre els ciutadans des de la proximitat, que és quan som molt més eficients i preventius”.
Per la seva part, l’alcalde d’Arbeca, Joan Miquel Simó, va destacar la importància del nou equipament, que millorarà notablement la qualitat de vida dels veïns.

Característiques del nou consultori mèdic
El nou consultori està ubicat al carrer Eral i donarà servei als 2.500 habitants de la localitat. La Diputació de Lleida ha aportat 733.608 euros per al finançament d’aquest equipament, pressupostat en 804.461,3 euros.
El centre disposarà de 245 metres quadrats útils, gairebé el doble de l’antic consultori que va quedar antiquat i reduït per les obres de l’ascensor de l’ajuntament. El nou consultori disposarà de dues consultes de medicina de família, dues d’infermeria i una sala de tractaments i polivalent, així com una zona per atenció a l’usuari i altres internes de personal i de serveis.
El centre està inclòs a l’Àrea Bàsica de les Borges Blanques i el personal està gestionat per l’Institut Català de la Salut, empresa pública contractada pel Servei Català de la Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
La Diputació de Lleida també col·labora cada any amb l’Ajuntament d’Arbeca pel manteniment del centre i amb dotacions per equipaments.