CULTURA
- Les Borges Blanques

La Bibliocursa obre les activitats d’estiu de la biblioteca de les Borges

La Bibliocursa dóna el tret de la sortida a les activitats estiuenques de la biblioteca Marquès d’Olivart de les Borges, mentre que l’exposició dedicada als viatges i emmarcada en la Setmana del Llibre Infantil i Juvenil, tanca el curs escolar. 350 nens i nenes de primària i parvulari de les escoles de la ciutat han visitat aquesta mostra que invita a viatjar per tot el món.

Fomentar la lectura entre els joves durant els mesos d’estiu és l’objectiu de la Bibliocursa que s’adreça a nens i nenes de 3r a 6è de primària i que enguany arriba a la desena edició. Una seixantena de nens participen en aquesta activitat que, en paraules del regidora d‘Educació, Maria Fusté, “vol animar a la lectura. Comença amb les vacances escolars, quan es té més temps lliure per llegir, i acaba a l’octubre. El que volem és incentivar als joves i animar-los a estimar el gust per llegir”. A més, els que acabin la cursa rebran com a premi llibres.

Quant a l’exposició, que es va inaugurar a mitjans del mes de juny, l’han visitat 350 alumnes de 3 a 11 anys de les escoles de les Borges. És tracta d’una iniciativa que amb el lema ‘Corremon els contes de viatges’ ha convidat als escolars a escoltar i llegir històries de viatges i poder gaudir d’una exposició de contes amb protagonistes viatgers.
Paral·lelament, durant el curs una seixantena de persones han participat en els quatre grups de lectura que s’han organitzat: lectura de gènere, lectura guiada, lectura fàcil i el grup d’avis de la Residència.
La Biblioteca, a més, canvia l’horari del 15 de juny al 15 de setembre. Obre els dilluns de les 15.00h a les 21.00h, de dimarts a divendres de les 10.00h a les 14.00h, i els dissabte estarà tancada.