ECONOMIA
- L'Albagés

Més de 300 persones en la inauguració del celler Clos-Pons de l'Albagés

L'empresa vinícola Clos-Pons va inaugurar divendres passat el nou celler ubicat a la població de l’Albagés. L’acte va reunir més de 300 persones i va estar presidit pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.

La construcció del celler culmina un projecte empresarial iniciat l’any 2005 per la família Pons, que després de quatre generacions dedicades a l’oli d’oliva va decidir diversificar el negoci i introduir-se en la producció de vi.

Fins l’actualitat el projecte ha comptat amb una plantació de 42 ha de vinya ecològica (33 ha a l’Albagès i 9 ha a la Pobla de Cérvoles), i "té com a objectiu la producció de vins de qualitat, que expressin les característiques particulars d’aquest territori", segons expliquen des del celler.

L’edifici s’ha construït amb materials nobles (com la pedra, o la fusta) "buscant la màxima integració paisatgística i recordant les construccions típiques de la comarca de les Garrigues", comenten.

Els quatre vins que Clos Pons té al mercat (Alges, Sisquella, Roc Nu i Clos Pons 809) han recollit múltiples reconeixements per part de la crítica internacional. Recentment han estat premiats amb els prestigiosos premis del Concours Mondial de Bruxelles i Decanter, i han rebut també puntuacions excel·lents (90-92) per part del referent mundial del vi, Robert Parker.