CULTURA

Les Borges enceta el cicle de cinefòrum sobre drogodependències

Les Borges enceta, aquest divendres dia 29, el cicle de cinefòrum itinerant sobre les drogodependències, que amb el títol ‘L’ombra de l’addició’ recorrerà diferents poblacions de la comarca. L’entrada és lliure i l’acte està adreçat a tota la població interessada: joves, educadors, mestres i professors, però sobretot, a mares i pares. El cicle està organitzat per l'Oficina Jove de les Garrigues.

La Casa de la Cultura serà l’escenari de la inauguració d’aquest cicle que pretén donar informació per entendre els motius que poden portar una persona a tornar-se addicta, quin és el procés de l’addicció, i com afecten les drogues al cervell, els cos i a la conducta. Serà aquest divendres dia 29 de juny a les 20.00h.

La visualització de la pel·lícula ‘XTREMS’, que ens mostra tot el que envolta la persona addicta, enceta l’acte en el què també participen terapeutes i professionals de l'Institut Hipòcrates, especialitzat en el tractament de pacients que presenten un trastorn per dependència de substàncies psicoactives, i també de testimonis que ens aproparan la seva realitat.

És, en paraules de la regidora d’Educació i Joventut, Maria Fusté, “un cicle amb el que obtindrem informació per entendre el procés que porta a una persona a ser drogodependent. És una problemàtica present al nostre entorn que afecta a grans però, sobretot, a joves”. La xerrada, afegeix, “servirà, també, per conèixer els efectes físics i psicològics que porten a la degeneració personal”.

La pel·lícula, la primera aventura cinematogràfica dels artistes Abel Folk i Joan Riedweg, està basada en fets reals. A partir de testimonis reals es construeix una història en la que s’entrellacen les vides dels personatges, i en la que els límits entre realitat i ficció desapareixen.

Després de les Borges Blanques, el cicle anirà a La Granadella, La Pobla de Cérvoles i Juncosa.