ECONOMIA
- La Granadella

Les comunicacions de les Garrigues, a debat

Després que el passat 5 de maig tingués lloc, al municipi de Cervià, la presentació de Fòrum Garrigues i la primera sessió sobre comunicacions en aquesta comarca, aquest dissabte és La Granadella qui acull una sessió similar a la primera, amb la voluntat que el debat sobre aquesta qüestió arribi al màxim de gent possible de la comarca. Concretament, l’acte serà a l’IES l’Olivera, entre les 10h i les 13h del matí.

Aquesta és la filosofia de Fòrum Garrigues, un nou col·lectiu sorgit amb la voluntat d’organitzar un seguit de jornades temàtiques, arreu de la comarca, les conclusions de les quals han de servir per definir el full de ruta a seguir per les Garrigues en el futur immediat.

Els assumptes a tractar s’han classificat en 5 grans eixos (Mobilitat i transport, Economia, Medi Ambient, Assumptes socials i Política i participació). Per treballar cada un d’ells, s’organitzaran diverses jornades participatives, en què hi està tothom convidat i que es vol que siguin el màxim de plurals possibles. Està previst que tot el procés duri entre un any i mig i dos anys.

D’aquesta manera, aquest col·lectiu vol recuperar la implicació de la ciutadania en els assumptes col·lectius, portar el debat al carrer i evitar així que les decisions sobre el devenir dels nostres municipis i comarca depengui exclusivament dels equips de govern. Cal que la població es pregunti cap on vol progressar i de quina manera. Només un model consensuat i compartit pel conjunt de ciutadans, fruit de la reflexió i el debat col·lectius, pot ser la garantia de la qualitat de vida i qualitat democràtica a què aspirem.