ECONOMIA
- La Granadella

La Granadella aprova una línia d’ajuts per promoure l’internet simètric

El Ple de l’Ajuntament de la Granadella del passat dilluns, 25 de juny, va aprovar les “Bases per a la concessió de subvencions per a fomentar l’accés a internet eficient al municipi de la Granadella” (Adjunt reglament ajuts). L’Ajuntament de la Granadella vol implantar una línia d’ajuts que faciliti que els seus veïns/es tinguin accés a internet simètric mitjançant LMDS, FIBRA OPTICA, WIFI, WIMAX o el sistema que permeti transportar la simetria fins a casa de l’usuari.

La finalitat de l’ajut és, per una banda, reduir l’anomenada bretxa o fractura digital, la qual fa referència a la desigualtat entre les persones que poden tenir accés o coneixement en relació a les noves tecnologies i les persones que no tenen accés, i, per altra banda, promoure el teletreball, ja que les connexions simètriques són essencials pel treball a distància; aquesta tecnologia ofereix la mateixa velocitat tan per a les càrregues com per a les descàrregues. Amb aquesta línia d’ajuts l’Ajuntament de la Granadella pretén tan retenir les persones joves emprenedores del territori com atraure nous emprenedors a la comarca.

L’ajut consisteix en una subvenció de 12 €/mensuals per a cada abonat a aquest tipus de servei, el qual es pagaria a final d’any; els beneficiaris són les persones físiques empadronades al municipi de la Granadella. En l’actualitat ofereixen a la Granadella internet simètric via wimax els operadors de telecomunicacions Iberbanda i Excom. Aquesta actuació, que se suma al Viver d’empreses Garrigues Altes obert el passat 1 de juny, s’integra dins el projecte de desenvolupament local impulsat per l’Ajuntament de la Granadella “Oliturisme i Economia del Coneixement”.