CULTURA
- La Floresta

Èxit rotund a la 8a Mostra Cultural de les Garrigues

Més de 35 entitats culturals i prop de 450 persones van participar dissabte 30 de juny a la 8ª Mostra Cultural de les Garrigues que va tenir lloc a la Floresta. Cercavila de grallers i gegants, dansa, balls populars, concert de corals, sardanes, country, batukada, exposicions, correfoc… Els visitants van poder gaudir d’un ventall ampli d’activitats en diferents espais del poble. Finalment, la pista poliesportiva va acollir el sopar, -en el que es van repartir més de 630 menús- i la nit de rock que va coincidir alhora amb la celebració de la II Fira de Música.

El president del Consell Comarcal, Juli Muro; l’alcalde del municipi, Jaume Setó, i el diputat provincial i alcalde de Juneda, Antoni Villas van ser els encarregats d’inaugurar la mostra, “una iniciativa que demostra que la cultura popular tradicional catalana manté una bona vitalitat”, va remarcar Muro. Per la seua part, l’alcalde de la Floresta, Jaume Setó ha fet una valoració molt positiva de la jornada, que va organitzar el Consell Comarcal de les Garrigues, amb la col·laboració i suport del consistori i de gairebé una seixantena de voluntaris del municipi.

L’objectiu de la trobada és donar a conèixer la riquesa cultural de les Garrigues. El Consell Comarcal ja ha anunciat que la propera edició, el 2014, se celebrarà al municipi de l’Albagés.