COMARCA
- L'Espluga Calba

L’Espluga Calba acollirà la segona Marató Fotogràfica aquest juliol

Cartell de la Marató Fotogràfica.

El proper 21 de juliol se celebrarà la Segona Marató Fotogràfica Mirades a l’Espluga Calba. El certamen vol reunir al municipi durant un matí a tots els aficionats de la fotografia de la comarca i dels voltants.

Les inscripcions són gratuïtes i els aficionats només cal que portin la seva càmera de fotos digital i fer les inscripcions al Castell de la vila entre les 9:30h. i les 10:30h. L’organització facilitarà, en el moment de la inscripció igual que l’any passat, els tres “temes” escollits i tots aquells inscrits tindran tot el matí per fer les instantànies pel nucli del municipi.

L’any passat el certamen va recollir més de 60 fotografies fetes per aficionats dels temes “dones”, “colors” i “castell”. Segons indica, Rosa Sadurní, co-organitzadora de la trobada, “la primera edició de la marató va tenir èxit perquè el format permet participar a tots els aficionats, independentment del seu nivell: només cal que vinguin amb ganes de fer fotos”. A diferencia d’altres competicions fotogràfiques, el format de Marató permet que qualsevol aficionat s’hi pugui presentar, sense que li suposi cap inversió en revelat, ja que les fotografies es lliuren el mateix dia, al migdia, en format digital.

La marató també té una categoria infantil, dirigida a nens menors de 14 anys., que han de fer les fotografies d’una temàtica també facilitada en el moment de la inscripció. D’aquesta manera, l’organització vol incentivar el gust per la fotografia als més joves i convertir la trobada, també, en un acte per les famílies.

La marató Mirades a l’Espluga Calba s’emmarca en la Tercera Setmana Cultural, que organitza l’associació de dones Les Portelles.