CULTURA
- La Pobla de Cérvoles

Una nit poc estelada però màgica al celler Mas Blanch i Jové

Foto: Mas Blanch i Jové

Prop de 200 persones es van aplegar el 27 de juliol al celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles per gaudir de “La Nit d’estels a la Vinya dels Artistes”, una iniciativa que organitzen la casa rural Cal Pastor i el Celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles per tercer any consecutiu.

L’acte es va iniciar amb l’exposició temporal a la sala de bótes del celler del pintor Josep Guinovart: “El vino nos inicia en los misterios volcánicos del suelo” (Marguerite Youcenar). A continuació, els intèrprets Carme Ruiz, Gerard Moragues i Antonio Escayola, van fusionar diferents peces musicals (des de peces clàssiques fins a jazz) amb poesia, mentre els assistents degustaven una copa del vi Saó Rosat 2011 i unes torradetes amb oli Òlim i embotits.

Finalment, el públic més pacient va gaudir d’una sessió magistral de la mà del director del Parc Astronòmic del Montsec, Salvador J. Ribas, i del seu equip qui ens van apropar els secrets dels estels amb uns telescopis situats a l’exterior del celler.

Aquesta és la primera sessió de les Serantes d’estiu 2012 Una copa de música- Un raïm de versos que organitza Cal Pastor. Una iniciativa que omple les vetllades d’estiu amb el maridatge de la poesia, la música i el vi. La propera sessió tindrà lloc el 3 d’agost amb l’actuació musical de Folls i nocturns amb lletres de la peota Meritzell Cucurella i la col·laboració del celler Matallonga.