ECONOMIA
- La Granadella

L’Ajuntament de la Granadella inicia un Pla de formació

Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de la Granadella comença les activitats de la seva Aula formativa amb un Pla de formació per aquest mes d’agost. L’Aula formativa està ubicada a la quarta planta del Centre Cívic de la Granadella i està dotada amb 12 ordinadors portàtils, pantalla tàctil, projector, zona wi-fi, etc ...

El Pla formatiu està dirigit a dos tipus de públic diana: empresaris i emprenedors, i ciutadans.

- El curs de formació empresarial té la finalitat de millorar la gestió econòmica de les explotacions agràries, principalment d’ametllers i oliveres. El títol del curs és “Vols saber quant costa fer un kg. d’olives o d’ametlles?. Curs pràctic de la gestió econòmica de l’explotació agrària”. Els curs és pràctic i consta de 7 sessions de 3 hores, les classes es realitzaran dos dies a la setmana (total 21 hores), en les quals mitjançant el mètode del cas, utilitzant fulls de càlcul i amb un treball col·laboratiu entre els mateixos alumnes, aquests aprendran a calcular els costos i ingressos de cada una de les seves finques i per extensió de la seva explotació agrària. El curs començarà el 20 d’agost i el termini màxim per a realitzar les inscripcions és el 15 d’agost.

- Els cursos per a ciutadans es van començar a realitzar el passat 6 d’agost i es divideixen en tres eixos: anglès, noves tecnologies i català. El curs d’anglès es realitza en dos nivells, el d’informàtica en tres i el de català en dos. La inscripció als cursos és un èxit, fins a la data hi ha apuntades 85 persones (40 a anglès, 35 a noves tecnologies i 10 a català).

Els cursos són oberts a tots els ciutadans i empresaris de les Garrigues i Segrià Sud (Garrigues Històriques) i les inscripcions s’ha de realitzar a l’Ajuntament de la Granadella.

Aquest Pla de formació, que està impulsat per l’Ajuntament de la Granadella, compta amb el suport de la Secretaria de Joventut i del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.

L’execució d’aquest Pla s’emmarca dins el Pla de Desenvolupament Local Oliturisme i Economia del Coneixement de les Garrigues Altes. L’Ajuntament de la Granadella ha acordat destinar-hi part dels ingressos procedents de les centrals eòliques al seu municipi amb la finalitat el crear activitat econòmica i ocupació per frenar l’envelliment de la població i l’emigració de la població jove de les Garrigues.

Ampliació del Viver d'Empreses

La noticia dels cursos de formació arriba pocs dies després de conèixer que l’Ajuntament de la Granadella ha decidit ampliar el Viver d’empreses. S’habiliten dos mòduls més, els quals se sumen als dos actuals. El Viver es va obrir el passat 1 de juny amb dos despatxos, el primer es va ocupar el passat mes de juny amb una empresa especialitzada en cartografia digital. Fins a la data l’Ajuntament de la Granadella ha rebut l’interès de 4 empreses i emprenedors interessats en instal·lar-se als despatxos del Viver d’empreses, fet que ha motivat l’ampliació del mateix.