CULTURA
- La Pobla de Cérvoles

La Pobla acull un espectacle de música i poesia basat en el llibre de Jordi Pàmies

Unes 130 persones van assistir el passat 17 d’agost a l’espectacle de música i poesia Lluna d’estiu a càrrec de la companyia Teatre de Butxaca que va tenir lloc a la Pobla de Cérvoles en el marc del cicle Serenates d’estiu i que impulsa la casa rural Cal Pastor. Lluna d’estiu és un muntatge poètic basat en un dels llibres de Jordi Pàmias, amb música del compositor de Castellserà, David Pradas. La base musical de l'espectacle el composen 22 temes de Pradas i ha estat enregistrat a la seua productora, La Gata Roja.

El poemari Lluna d'Estiu, publicat el 1985 per Jordi Pàmias i també inclòs al tercer volum de la seua obra poètica publicada el 2004 per Pagès Editors és un recorregut pels records d'infantesa del poeta, sobre l'absència del pare i de la mare i sobre les seues passejades per la Segarra.

El director, Jaume Jovells, que juntament amb Núria Miret protagonitza l'obra, ha seleccionat una vintena de textos i poemes. “Els actors van recitar cada un dels poemes amb un sentiment i qualitat dramàtica que el públic assistent reconegué amb llarguíssims aplaudiments” va manifestar el propietari de la casa rural Cal Pastor, Anton Bundó. Al final, els assistents van ser obsequiats amb una copa de vi pels titulars del celler Vinya els Vilars d’Arbeca.

El cicle “Una copa de música – Un raïm de versos" celebrarà les últimes Serenates els dies 24 i 25 d’agost amb el grup La Bicicleta Teatre de Xàtiva amb l’espectacle La paraula i la música del poble i Poesia i cançó de Xàtiva Estant amb la veu de Neus Gil i la guitarra de Paqui Gil.