CULTURA
- Juneda

Poemes i ceràmica s’uneixen al Centre d’Arts

L'exposició es va inaugurar aquest 23 d'agost

Fins al 21 de setembre, al Centre d’Arts de Juneda es pot visitar l’exposició conjunta d’Antonio Altarriba i Arja Martikainen, titulada De fang i paraules. Es tracta d’una obra multidisciplinària, on les formes ceràmiques de Martikainen s’intercanvien amb els textos poètics d’Altarriba.

La primera mostra formes fictícies de la natura, com ara brots i flors, que simbolitzen les formes que tenim al voltant, però que moltes vegades no les veiem. D’altra banda, els poemes d’Altarriba són una declaración d’amor a una terra, les Garrigues.

Antonio Altarriba (1952) és un artista, ceramista, traductor, articulista i promotor artístic, amb arrels de Vinaixa. Va marxar a Anglaterra el 1970 i viu a Finlàndia des del 1975. Hatraduït al finès poetes catalans com Roc Casagran, Anna Aguilar-Amat, Gemma Gorga,  Teresa Colom, David Castillo, Mirea Calafell entre d’altres durant la celebració de la Setmana de la poesia catalana a Finlàndia.

Arja Martikainen (1953) és una artista plàstica especialitzada en ceràmica. Va començar a treballar la figura humana, però molt aviat va enfocar el seu esforç artístic en les formes orgàniques basades simbòlicament en la natura. Les peces de l’exposició De fang i paraules han estat realitzades en gres i carbonitzades. Ha exposat en galeries, museus i centres culturals a Finlàndia, Suècia, Rússia, Alemanya, França, Espanya i el Japó.