CULTURA

Reediten l’assaig ‘Proses de Ponent’ de Vallverdú en el seu 40è aniversari

FOTO: Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, va presidir l’acte d’homentage a Josep Vallverdú el passat 16 de setembre. Un homenatge que es va concretar en una nova edició de la seua obra Proses de Ponent, finalista del premi Josep Pla el 1970.
L’acte s’enmarcava dintre del gruix d’activitats de la 28a Setmana del Llibre en Català i suposa un reconeixement als 40 anys de trajectòria de Vallverdú després de la seua primera obra, Proses de Ponent.

Gilabert ha recordat el compromís de l’escriptor amb les comarques de Lleida i el fet que bona part de la seua obra estigui dedicada als joves. Per això, Gilabert ha assegurat que Vallverdú "és una marca en el món de les lletres”.

La jornada d’homenatge va finalitzar amb una conferència sobre “La cuina i el rebost de les proses”, a càrrec del mateix escriptor i presentat per Josep M. Aloy. Abans, però, i al llarg de tota la jornada, l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) havia organitzat una sèrie d’activitats al voltant de l’obra de Josep Vallverdú. Entre elles, tres taules rodones titulades "Ponent avui", "Ponent vist pels seus veïns" i "Vallverdú, prosista i assagista". Finalment, també es va presentar Veïnats i fesomies, on Vallverdú fa una crònica de les set localitats on ha viscut, entre elles Puiggròs.