COMARCA
- Les Borges Blanques

Els gossos podran continuar entrant al Terrall

Després que l'Ajuntament de les Borges instal·lés recentment unes senyals a les entrades del Passeig del Terrall, on es podia llegir "Gossos no", i que aquesta mesura aixequés polèmica entre diversos ciutadans, finalment no es prohibirà entrar al parc amb els animals domèstics.

Així ho ha explicat a SomGarrigues la regidora de Governació, Núria Palau, que considera que el malestar ciutadà és fruit d'un malentès i aclareix que la intenció del consistori no era vetar l'entrada de gossos, sinó conscienciar la gent del caràcter d'espai públic que té el Terrall i els seus usos lúdics per part de molts nens i nenes. Segons Palau, les senyals que es van instal·lar no reproduïen bé aquesta intenció inicial i per això, i davant de les queixes rebudes, s'ha decidit canviar-les per unes altres que instaran els amos dels animals a recollir-ne els excrements i passejar l'animal amb responsabilitat. "No és el mateix passejar amb el gos, que passejar el gos", matisa la regidora, "i el que no pot ser és que s'entri al Terrall, es deslligui el gos i aquest campi al seu esgambi, hem d'entendre el parc com un carrer qualsevol del municipi i amb les mateixes normes de comportament i civisme". De fet, el sorral que hi havia a la zona de jocs infantils va haver de ser tapat per la presència habitual de defecacions d'animals.

En aquest sentit, l'Ajuntament de les Borges, a través de la regidoria de Governació, ha posat en marxa una campanya de conscienciació per a la recollida d'excrements de gossos. Amb aquest objectiu, s'han editat uns tríptics informatius, que s'han repartit aquesta setmana per totes les cases, i que recullen la normativa i sancions al respecte. Així mateix, es recorda l'existència de nou dispensadors de bosses arreu del municipi i es posen a disposició de tots els ciutadans unes pales recol·lectores que es poden recollir gratuïtament a l'Ajuntament.