COMARCA

El Consell Comarcal aprova tres mocions de suport al referèndum d'autodeterminació

Foto de grup de tots els consellers comarcals.

En consonància amb els plens municipals que es van celebrant arreu de la comarca i de tot Catalunya, el ple del Consell Comarcal de les Garrigues, celebrat aquest dijous, 4 d'octubre, no va defugir el debat sobre el procés d'emancipació nacional en què està immers el país.

Com ja comença a ser tradició, però, no es va votar una sola moció, sinó tres, presentades pels tres grups amb representació a l'ens. CiU en presentava una, ERC una altra i, a última hora, el PSC també en va posar una sobre la taula. Cadascuna amb els seus matisos argumentals [vegeu arxius adjunts], però totes, això sí, amb una coincidència: instar el Parlament -o el Govern- a convocar un referèndum sobre l'autodeterminació -independència- de Catalunya.

Totes tres mocions van ser aprovades, essent la del PSC l'única que va obtenir la unanimitat (19 vots). Aquest grup, en canvi, es va abstenir a les votacions sobre els altres dos textos, que van rebre els vots favorables tant de CiU com d'ERC i igualment van sortir aprovats (15 vots).

El Consell Comarcal reafirma, d'aquesta manera, el compromís adquirit ara fa just un any amb l'adhesió a la xarxa de l'Associació de Municipis per la Independència, de la qual en formen part, a banda de 565 pobles i ciutats, 31 consells comarcals, diputacions i altres ens municipalistes. Aquella adhesió, proposada per ERC, va rebre el suport, també, dels tres grups presents al Consell.

D'altra banda, els plens municipals de Cervià i les Borges Blanques han aprovat recentment, també, mocions de suport a la celebració del referèndum i de declaració del municipi com a "territori català, lliure i sobirà".