COMARCA
- Almatret

Almatret comença a reciclar l'oli domèstic

S'han repartit embuts com aquest.

Almatret ha posat fil a l'agulla amb el reciclatge i acaba d'encetar una campanya de recollida d'oli domèstic usat, també el de les llaunes de conserva. Durant la setmana passada, l'Ajuntament va repartir embuts per les cases per tal que totes les famílies del municipi puguin omplir botelles de plàstic i lliurar-les, quan estiguin plenes, al dipòsit que s'ha situat a l'entrada del consistori. 

Al prospecte informatiu que també s'ha repartit s'hi destaquen els beneficis de la recollida d'olis usats, com que s'evita l'obstrucció de canonades, s'elimina un residu altament contaminant de la xarxa de clavegueram, es disminueixen les males olors i la probabilitat de proliferació d'organismes nocius i perjudicials per a la salut, s'abarateix la depuració d'aigües residuals i es facilita la reutilització de l'aigua tractada, es fomenta el desenvolupament tecnològic per a la reutilització i el reciclatge i es contribueix a la producció de biodièsel, compostatge, lubricants, sabons, ceres, pintures, etc.

Fonts de l'Ajuntament indiquen que la iniciativa, que ja està implantada amb èxit a diversos municipis catalans, ha estat molt ben acceptada pels veïns.