COMARCA
- Les Borges Blanques

Un any de l'acord pel canvi de nom de la Plaça de la Constitució de les Borges, i res

Aspecte de la plaça els dies previs a Festa Major.

Ara fa un any que el ple municipal de les Borges aprovava per majoria simple, amb 5 vots a favor (ERC i CUP) i 8 abstencions (CiU, IBB i PSC), la moció presentada per la CUP per canviar el nom de la Plaça de la Constitució [v. fitxer adjunt]. Però, passat aquest temps, l’equip de govern no només no ha fet efectiu el canvi, sinó que no té intenció de fer-ho.

Així ho han manifestat a aquest periòdic representants de l’equip de govern, que asseguren que no hi ha cap acció prevista per donar compliment al mandat del ple. De fet, Francesc Mir, regidor d’Urbanisme i Habitatge passa la pilota a l’oposició i, paradoxalment, assegura que és el partit que va presentar la moció qui ha de fer els passos corresponents. Per la seva banda, la regidora de Governació, Núria Palau, explica que després d’haver fet un petit sondeig entre algun veí -n'hi ha altres que no tenen constància de cap consulta- “hem decidit deixar-ho tal com està”. 

La CUP ja ha anunciat que en els propers dies presentarà un requeriment formal al consistori i que portarà el cas al Síndic de Greuges.