COMARCA
- Les Borges Blanques

Torna la zona blava a les Borges

Un agent informa una comerciant. FOTO: Ajuntament de les Borges.

A partir del proper 1 de desembre es tornaran a activar els parquímetres de la Plaça de la Constitució i del carrer de la Bassa de les Borges Blanques. Així ho ha anunciat l'ajuntament de la capital garriguenca, que explica que la mesura s'ha pres amb acord amb els comerciants de la zona.

Per tal de facilitar la implementació del sistema, aquesta setmana s'ha iniciat una fase informativa i durant els primers dies d'entrada en vigor els agents municipals només avisaran els usuaris que no abonin el tiquet corresponent. Des del consistori també s'ha proposat als comerços que adquireixin tiquets per poder facilitar aparcament gratuït temporal als seus clients.

I és que el sistema feia mesos que es trobava en stand-by, deixat de banda. De fet, la intenció de la regidora de Governació, Núria Palau, era anul·lar-lo, d'acord amb els plantejaments de l'equip de govern a l'inici del mandat, que assegurava que el sistema era deficitari, ja que els aparells costaven 800 euros mensuals. Finalment, però, s'ha decidit tornar a activar la mesura per tal de facilitar la rotació de vehicles, tal com demanen els comerciants. El cost hi continua sent, però Palau assegura que "si es gestiona bé, ella mateixa es finança".

La resta d’espais amb zona blava del municipi no es recuperaran, ja que el consistori assegura que ni els veïns ni els comerciants hi estan interessats i l’efectevitat de la mesura "seria molt escassa”. Per la seva banda, el cap de l'oposició, Jordi Satorra (ERC), considera que "és una vergonya que es generi indefensió al ciutadà amb mà dura a destemps".

El sistema de zona blava va ser implementat a les Borges l'any 2001, sota el mandat d'ERC, però el 2003, sota el mandat de CiU, es va anul·lar i es van condonar multes, tot i que al cap d'uns mesos es tornava a activar. Al entrar de nou ERC el 2007, va continuar en funcionament, i l'any passat, amb el nou govern de CiU, la zona blava passava altre cop a no fer-se efectiva; fins avui, que s'ha decidit reprendre-la.