COMARCA, CULTURA
- Arbeca , L'Albagés , L'Espluga Calba , Les Borges Blanques

L'Espluga Calba i l'Albagés declaren el ministre Wert 'persona non grata'

Els plens municipals de l'Espluga Calba i de l'Albagés han aprovat per unanimitat aquesta setmana una mateixa moció de rebuig al polèmic avantprojecte de Llei de millora de la qualitat educativa (LOMCE) impulsat pel ministre d'Educació espanyol, José Ignacio Wert. Segons els dos ajuntaments garriguencs, es tracta d'un projecte que "representa un nou atac al sistema educatiu català i al model d’immersió lingüística, que ha estat reconegut com un model d’èxit i que ha estat implantat amb un ampli suport social i polític a Catalunya".

Per això, i com a defensa d'un model que "ha permès la convivència i la cohesió social i ha estat respectuós amb la diversitat", un dels punts de la moció acorda declarar el ministre Wert 'persona non grata' a aquests dos municipis.

Els representants espluguencs i albagesencs creuen que "es fa necessària una resposta conjunta i contundent en defensa del model d’escola catalana" i que el Govern de la Generalitat ha de continuar aplicant la Llei d’educació de Catalunya".

Aquesta mateixa setmana, una seixantena de municipis catalans convocaven precisament concentracions per mostrar la seva oposició a aquest avantprojecte, entre els quals les Borges, Arbeca i Maials