COMARCA
- Les Borges Blanques

Les Borges adquireix un vehicle de neteja

El nou vehicle adquirit pel consistori (Foto: Ajuntament de les Borges)

La regidoria de Governació ha presentat recentment el nou vehicle que ha adquirit l’Ajuntament de les Borges per fer la neteja dels carrers. Es tracta d’un vehicle híbrid fabricat a Manresa, amb 2.000 litres de capacitat, que funciona amb tecnologia TDI de baix consum i amb bateries elèctriques. La màquina ha costat 86.500 euros, finançats en gran part per la Diputació de Lleida, i incorpora uns raspalls, una aspiradora industrial i un sistema d’aigua a pressió amb pistola, que facilita la feina als operaris de la neteja.

La regidora Núria Palau afirma que “ara podrem fer millor la neteja dels carrers, alhora que podrem alliberar persones de la brigada per a poder-les destinar a altres tasques, a més d’estalviar-nos haver de contractar serveis de neteja externs cada vegada que fem alguna gran activitat al carrer. Estem realment satisfets, ja que una capital com les Borges ha d’oferir el millor aspecte possible a la població i als visitants que venen de fora”.

El nou vehicle, que es condueix per la dreta, té un sistema d’il·luminació que permet treballar de nit, càmeres frontals i posteriors, dos eixos giratoris que li permeten pivotar en redó sobre si mateix i es neteja sol.