COMARCA
- Alcanó , Les Borges Blanques

Alcanó aprova canviar el nom del carrer Joan Carles I per carrer de les Escoles

 El darrer ple municipal celebrat a Alcanó el 12 de desembre va servir, entre altres, per votar i aprovar el canvi de nom de l’actual carrer Joan Carles I, que passaria a anomenar-se “carrer de les Escoles”. Així és com bona part de la població es refereix a aquest vial, conegut també com a “carretera Vella”. El nom de Joan Carles I, en canvi, no havia estat mai d’ús habitual entre els alcanonesos i, de fet, havia aixecat recels entre alguns veïns, que temps enrere ja havien sol·licitat un canvi de nom al consistori, sense èxit.

Arran de les darreres polèmiques protagonitzades pel monarca espanyol, la reivindicació ha tornat a aflorar, i aquesta vegada sí que va trobar ressò en el si de l’equip de govern. El mateix alcalde, Sebastià Ricart, tampoc veia amb bons ulls la denominació i la considera un “símbol franquista imposat”, de manera que “si s’havien anat retirant els anteriors, aquest tampoc tenia raó de ser”. L’acord de ple, aprovat per quatre vots a favor i una abstenció, es troba en exposició pública i, si en 20 dies no rep objeccions, quedarà aprovat definitivament.

Sense canvis a les Borges
El desembre de 2011, el ple de les Borges, a iniciativa de la CUP, també va aprovar canviar el nom de la plaça de la Constitució. No obstant això, un any després l’equip de govern no té la intenció de fer efectiu el canvi i considera que és el grup que va presentar la moció l’encarregat de dur a terme les accions necessàries.