COMARCA, CULTURA
- Arbeca

Rècord de visites anuals als Vilars d’Arbeca

Una de les activitats celebrades al jaciment arbequí.

La fortalesa ibèrica els Vilars d’Arbeca ha rebut durant tot el 2012 un total de 5.806 visites, segons dades de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’ajuntament garriguenc. Aquesta xifra suposa un increment del 10% respecte el total de visites de l’any 2011, és a dir, 500 persones més el 2012 que el 2011.

Fins al moment, aquesta és la xifra més important de visitants que han passat per la fortalesa, que en els darrers anys ha anat incorporant millores i ha inclòs la possibilitat d’oferir visites guiades. Així mateix, l’existència de l’Oficina de Turisme i la creació, el 2005, de l’Associació d’Amics dels Vilars i les activitats que l’entitat ha anat organitzant al jaciment, han suposat també un revulsiu en la difusió i nombre de visitants. De fet, l’evolució de visites al llarg dels anys evidencia que l’increment es produeix, sobretot, en els darrers set anys, quan del miler de visites d’aleshores es comença a créixer fins a les prop de 6.000 actuals (excepte el 2010, en què hi va haver una baixada).

Injecció econòmica
Tal com avança SomGarrigues al número 337 en paper, al jaciment ibèric garriguenc li ha estat atorgada recentment una subvenció del Departament de Cultura per al conjunt d’intervencions de 2012 i 2013 que suma un total de 80.000 euros, dels quals 60.000 corresponen a aquest any, i el converteixen en el jaciment arqueològic que rep l’ajuda més elevada d’aquesta convocatòria de la Generalitat.