COMARCA, CULTURA
- Torrebesses

Torrebesses dóna a conèixer el castell amb un cicle de concerts al seu interior

El castell palau està situat a la Plaça de la Vileta.

Aquest dissabte, 23 de febrer, es presenta a Torrebesses el primer CastellMúsic, un cicle de concerts a càrrec de grups i cantautors de Ponent que servirà també per donar a conèixer el castell palau de Torrebesses, actualment de propietat privada, situat a la Plaça de la Vileta i que ha tingut múltiples usos al llarg de la seva història mil·lenària.

Tot i que l’edifici, construït pels àrabs quan dominaven aquestes terres, s’ha obert al públic en anteriors ocasions, aquesta és la primera en què hi té lloc una activitat organitzada per la mateixa propietat del castell, en col·laboració amb l’ajuntament del municipi.

L’agenda de concerts comença el dissabte 9 de març amb el músic lleidatà Jordi Gasion, conegut per la seva anterior etapa com a Fill del Mestre, i continuarà amb les actuacions de la tortosina Montse Castellà (23 de març), Meritxell Gené (6 d’abril), els poemes i cançons de joglaria interpretats per Xavier i Amat Baró (20 d’abril), Xavier Baró (4 de maig), Lo Pardal Roquer (18 de maig) i el grup Krregades de Romanços (1 de juny).

Tots els concerts se celebraran dins del castell, tenen una entrada de 10 euros (que es pot adquirir anticipadament a l’Espai Funatic i la Sala City, de Lleida) i començaran a les 8 del vespre. A partir de les sis de la tarda, es farà visita monumental guiada pels carrers d’aquest municipi de les Garrigues històriques que compta amb edificis majestuosos i un protagonisme destacat de la pedra seca.